HTML

Pytho blogja

Egy szegedi egyetemista blogja mindenről, ami érdekli :) Olvasása semmilyen korosztálynak sem ajánlott :)

Címkék

18plusz (1) 1975 (1) 1982 (1) 1985 (1) 1987 (1) 1994 (1) 1996 (1) 1999 (1) 2003 (2) 2007 (3) albers (3) alesi (1) alonso (6) argentína (1) atlantis (1) atlétika (1) ausztria (1) autósok (1) baba (1) baba mama (1) bajor (1) baleset (6) barátság (1) barcelona (1) barrichello (4) bejrút (1) bmw (3) bosznia (1) bourdais (2) brazil gp (2) button (2) caesar (1) coulthard (5) család (1) davidson (3) egészség (1) egyetem (1) élet (1) érdekes (1) érdekesség (1) escobar (1) ezen a napon (7) f1video (6) f1 évértékelés (3) f1 statisztika (1) ferencváros (1) fisichella (5) foci (2) focivideó (3) forma1 (16) fuji (2) funvideo (5) glock (1) greene (1) gyerek (1) hajós (2) hakkinen (1) hamilton (4) heidfeld (4) herbert (1) hetihetes (3) hill (1) hülyeség (7) hungarisztán (4) indianapolis (1) irvine (1) jordan (1) kanada (3) karthikeyan (1) kína gp (1) knézy jenő (2) kolumbia (1) kovalainen (2) közélet (1) közlekedés (1) kubica (5) legendás versenyek (2) légikatasztrófa (1) liuzzi (3) magyarfoci (1) malév (1) maradona (1) massa (4) matematika (1) máv (1) messi (1) minardi (1) mitológia (1) monaco (1) mozi (1) nakajima (2) napjaim (1) nurburgring (1) ókor (1) orbánviktor (1) paffett (1) paletti (1) panis (1) privát csapatok (1) raikkönen (5) ralf schumacher (3) rendőrség (2) részegek (1) rólam (1) róma (1) rosberg (4) salo (1) sato (2) schumacher (1) speed (1) sportvideó (2) spyker (1) sutil (3) személyi igazolvány (1) szolgálati közlemény (1) titanic (1) toro rosso (2) trulli (2) űrhajózás (1) utazás (1) vasút (1) verstappen (1) vettel (7) villeneuve (1) webber (6) winkelhock (1) wurz (4) Címkefelhő

Linkblog

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ki viszi táncba Alonsot?

2007.10.06. 18:18 :: pytho

Az idei Forma 1-es szezon a végéhez közeleg, egyre több szóbeszéd, pletyka és találgatás kap szárnyra annak tekintetében, hogy ki hol kap jövőre ülést. Konkrét, megerősített hírek azonban nincsenek egyelőre, ez legnagyobb részben annak köszönhető, hogy a jelenleg (lehet, hogy már csak holnapig) uralkodó világbajnokról, Fernando Alonsoról minden bizonnyal csak az utolsó futam után fog kiderülni, hogy hol folytatja jövőre a pályafutását. A spanyol átigazolása pedig beindíthatja az igazi keringőt...

McLaren
Hamilton helye teljesen biztos a csapatnál, nem is kérdéses, hogy marad-e. Alonso viszont nagy valószínűséggel távozni fog a wokingi csapattól, a helyettesével kapcsolatban néhány hihető, és néhány egészen vad elképzelés látott már napvilágot. A legesélyesebb az ülésre Nico Rosberg, aki remekel idén a Williamssel, Hamiltonnal igen jó kapcsolata, és méltó ellenfele lehetne az angolnak. Lehetett hallani olyan híreket is, hogy amennyiben Alonso a Renaulthoz megy, helyét az onnan érkező Kovalainen foglalná el, vagy ha esetleg a BMW a célállomás, akkor Heidfelddel cserélne helyet a spanyol. Ám az is elképzelhető, hogy Dennis egy merész húzással egy fiatal, ám bizonyításra eddig nem sok lehetőséget kapó pilótát (Liuzzi vagy Sutil), vagy egy tapasztalt veteránt (Fisichella, R. Schumacher vagy Wurz) ültetne második számú autójába. Utóbbiak sem kizárhatóak, ám szerintem valamelyik finn (tudom, Rosberg csak félig az... :)) lesz Alonso utódja.

Ferrari
Ha Alonso nem igazol a Ferrarihoz - és minden jel erre is mutat -, akkor biztos mindkét pilótájuk helye. Ha azonban Fernandot a Ferrari szerzi meg magának a télen, valószínűleg Massa talpára fognak útilaput kötni a vörösök. Nem tartom valószínűnek ezt a lehetőséget.

BMW-Sauber
Felmerült egy olyan lehetőség, hogy Alonso a feltörekvő BMW színeiben versenyez jövőre, ha ez így lenne, akkor valószínűleg Heidfelddel cserélhetne helyet a világbajnok. Én viszont meg vagyok róla győződve, hogy jövőre is a Kubica-Heidfeld kettős vezeti a bajorok autóit.

Renault
A Renault jövő évi ülései minden bizonnyal négy pilóta közt lesznek szétosztva. Amennyiben Alonso nem tér vissza korábbi sikercsapatához, valószínűleg Fisichellanak új munkaadó után kell néznie, és Nelsinho Piquet foglalná el a helyét Kovalainen oldalán. Azonban ha Alonsot megszerzi magának Briatore, szinte biztos, hogy minden körülötte fog forogni a csapatnál, és a Hamiltonnal szembeni kudarca után könnyen lehet, Fernando nem akar majd egy újabb fiatal tehetséget maga mellé, ez pedig Fisichellat megmentheti, hiszen vele jó volt Alonso kapcsolata, és attól sem kell tartania, hogy megverné őt az olasz. A legesélyesebbnek azonban Kovalainent gondolom Alonso mellé.

Red Bull Racing
Biztosnak tűnik a jövő évi felállása az RBR-nek, hacsak nem akarja valaki Mark Webbert kivásárolni szerződéséből, akkor jövőre is Coulthard és Webber vezetheti a csapat autóit.

Honda
Barrichello és Button helye betonbiztos a Hondánál. A csapat idei rettenetes teljesítménye nem az ő hibájuk.

Toyota
Trulli helye biztos, míg R. Schumacher biztosan távozik. A helyére talán az újdonsült GP2-es bajnok Timo Glock pályázhat a legnagyobb eséllyel, de nem kizárt Rosberg, a Williamsnél tesztpilótaként dolgozó Nakajima, a csapnivaló autójából a maximumot kihozó Sutil, vagy a Ferraritól esetlegesen távozni kényszerülő Felipe Massa vagy a Renaultnál hasonló helyzetbe kerülő Fisichella szerződtetése sem.

Williams
Egy üres autó már van a Williamsnél, Wurz bizonyosan nem kap szerződést jövőre. Ha Rosberg is távozik (McLaren, Toyota...), akkor két új pilótára lesz Sir Franknek szüksége. Szerintem Ralf Schumacher lesz az egyik, a másik helyre viszont jópáran esélyesek lehetnek, a Renaultnál állás nélkül maradó Kovalainen/Fisichella, Timo Glock, Nakajima, a tesztpilóta, vagy akár a korábban is emlegetett Liuzzi-Sutil kettős egyike.

Super Aguri
Takuma Sato biztosan itt vezet jövőre is, Davidson helye már nem mondható annyira stabilnak. Nem kizárt, hogy a japán vonal erőltetése miatt Nakajima kerülhet az Agurihoz, vagy a méltatlanul mellőzött osztrák Klien neve is szóbajöhet.

Toro Rosso
Az olasz kiscsapat már korábban bejelentette jövő évi felállását: Vettel és Bourdais lesz az STR két pilótája 2008-ban. Hacsak nem vet szemet Vettelre valaki...

Spyker
Az elmúlt években angol-orosz-holland és mostmár indiai kezekben is megfordult (Jordan-Midland-)Spyker csapat jövő évi felállásáról még semmit sem tudni. Mivel egy elég erős indiai befektető jelent meg a csapatnál, jövőre már mellőzhetik a fizetős pilótákat, és tehetség alapján választhatnak versenyzőt maguknak. Sutil maradhat a Spykernél, ha nem viszi el egy nagyobb csapat, a másik autóba (illetve esetlegesen mind a kettőbe) a következő pilóták valamelyike ülhet: Glock (ha nem lesz jobb helye), Karthikeyan (hiszen indiai), R. Schumacher (ha nem tartja rangon alulinak a csapatot, és ha Mallya úr ki tudja fizetni a német által elvárt bért), Klien, Yamamoto, Winkelhock, Liuzzi, vagy egy viszonylag ismeretlen újonc is...

Prodrive
Richards úr egy fiatal tehetséggel, és egy tapasztalt pilótával szeretne visszatérni a Forma 1-be. Előbbi esetében szóbajöhet Liuzzi, Sutil, az igen tehetséges angol Gary Paffett, Timo Glock, a Renaultnál esetleg mellőzött Kovalainen/Piquet vagy akár Nico Rosberg is. Tapasztalt munkanélküliből is lesz egy pár a piacon, szerintem a R. Schumacher-Fisichella-Wurz hármasból kerülhet ki a Prodrive másik versenyzője.

A számomra legvalószínűbbnek tűnő 2008-as felállás a következő:

McLaren: Hamilton, Rosberg
Ferrari: Raikkönen, Massa
BMW: Heidfeld, Kubica
Renault: Alonso, Kovalainen
Williams: R. Schumacher, Sutil
Toyota: Trulli, Glock
Red Bull: Coulthard, Webber
Super Aguri: Sato, Nakajima
Honda: Button, Barrichello
Spyker: Karthikeyan, Liuzzi
Toro Rosso: Vettel, Bourdais
Prodrive: Fisichella, Paffett

Szólj hozzá!

Címkék: kubica heidfeld sutil liuzzi sato davidson trulli rosberg webber coulthard button barrichello hamilton alonso massa kovalainen fisichella forma1 vettel raikkönen ralf schumacher wurz bourdais karthikeyan glock nakajima paffett

A bejegyzés trackback címe:

https://pytho.blog.hu/api/trackback/id/tr43188295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása