HTML

Pytho blogja

Egy szegedi egyetemista blogja mindenről, ami érdekli :) Olvasása semmilyen korosztálynak sem ajánlott :)

Címkék

18plusz (1) 1975 (1) 1982 (1) 1985 (1) 1987 (1) 1994 (1) 1996 (1) 1999 (1) 2003 (2) 2007 (3) albers (3) alesi (1) alonso (6) argentína (1) atlantis (1) atlétika (1) ausztria (1) autósok (1) baba (1) baba mama (1) bajor (1) baleset (6) barátság (1) barcelona (1) barrichello (4) bejrút (1) bmw (3) bosznia (1) bourdais (2) brazil gp (2) button (2) caesar (1) coulthard (5) család (1) davidson (3) egészség (1) egyetem (1) élet (1) érdekes (1) érdekesség (1) escobar (1) ezen a napon (7) f1video (6) f1 évértékelés (3) f1 statisztika (1) ferencváros (1) fisichella (5) foci (2) focivideó (3) forma1 (16) fuji (2) funvideo (5) glock (1) greene (1) gyerek (1) hajós (2) hakkinen (1) hamilton (4) heidfeld (4) herbert (1) hetihetes (3) hill (1) hülyeség (7) hungarisztán (4) indianapolis (1) irvine (1) jordan (1) kanada (3) karthikeyan (1) kína gp (1) knézy jenő (2) kolumbia (1) kovalainen (2) közélet (1) közlekedés (1) kubica (5) legendás versenyek (2) légikatasztrófa (1) liuzzi (3) magyarfoci (1) malév (1) maradona (1) massa (4) matematika (1) máv (1) messi (1) minardi (1) mitológia (1) monaco (1) mozi (1) nakajima (2) napjaim (1) nurburgring (1) ókor (1) orbánviktor (1) paffett (1) paletti (1) panis (1) privát csapatok (1) raikkönen (5) ralf schumacher (3) rendőrség (2) részegek (1) rólam (1) róma (1) rosberg (4) salo (1) sato (2) schumacher (1) speed (1) sportvideó (2) spyker (1) sutil (3) személyi igazolvány (1) szolgálati közlemény (1) titanic (1) toro rosso (2) trulli (2) űrhajózás (1) utazás (1) vasút (1) verstappen (1) vettel (7) villeneuve (1) webber (6) winkelhock (1) wurz (4) Címkefelhő

Linkblog

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Évértékelés I. - A pilóták

2007.10.26. 20:00 :: pytho

A következő napokban-hetekben a nemrég fantasztikus izgalmak közepette lezárult 2007-es Forma 1-es világbajnokságot szeretném minél inkább ízekre szedni. Elsőként nézzük, hogy mely pilóták voltak azok, akik akár jó, akár rossz oldalról a legemlékezetesebbet nyújtották idén.

Az év pilótája:
1. Lewis Hamilton (McLaren)
Előfordul egyszer-egyszer (nem csak az F1-ben), hogy az ember úgy érzi, noha a végső győztes nagyon megérdemelte a bajnoki címet, de talán volt valaki, aki még jobban rászolgált. Így van ez most Hamiltonnal, aki berobbant a Forma 1-be, megdöntött minden létező, újoncokra vonatkozó rekordot, és örökre beírta nevét a történelemkönyvekbe. A bajnokságot azonban egészen elképesztő előny birtokában is sikerült elbuknia... A legtöbb dobogós helyet ő érte el a szezonban, a legtöbb pole-t is, és amikor nem volt semmi műszaki gondja, egyetlen negyedik helyet szerzett, azon kívül mindig dobogós volt. Ám végül nem nyerhetett, Brazíliában egy rejtélyes váltóhiba tönkretette Lewis egész idényes munkáját. Jövőre újra megpróbálhatja.
2. Kimi Raikkönen (Ferrari) - A világbajnok, aki óriási hajrát produkálva nyerte meg a 2007-es bajnoki címet
3. Fernando Alonso (McLaren) - Aki a csapaton belüli ellentétek dacára is mindössze egy ponttal maradt el a bajnoktól.

Az év meglepetése:
1. Sebastian Vettel (BMW és Toro Rosso)
Vettel bemutatkozása a Forma 1-ben közel akkora sikernek tekinthető, mint Hamiltoné, csak hát kisebb csapatok színeiben csak kisebbet lehet dobbantani... Az USA GP-n a balesete után lábadozó Kubicát helyettesítette a BMW-nél, és egyből pontot tudott szerezni, amivel minden idők legfiatalabb pontszezője lett! Miután Speedet menesztette az STR, Vettel az olasz kiscsapat színeiben próbálhatott szerencsét újra, és a két távol-keleti futamon egész hihetetlen dolgokat művelt! Japánban a harmadik helyre jött fel, mielőtt egy igen furcsa baleset véget vetett a versenyének. Aztán jött az igazi siker, Kína, ahol negyedikként tudott befutni, feledtetve az előző hét csalódását. Ha jövőre sikerül egy jól megépített autót alátenni, a Ferrari motorral nagyot alkothat.
2. Nick Heidfeld (BMW) - Vártuk, hogy a BMW jó lesz, de azt hiszem, erre kevesen számítottak. Heidfeld fantasztikus szezont produkált, ötödik lett az összetettben úgy, hogy több pontot szerzett mint a 6. és a 8. helyezett (Kubica és Fisichella) összesen!
3. Nico Rosberg (Williams) - Mindenki tudta, hogy hatalmas tehetség, mégis meglepő volt, amikor másfél igen gyenge szezon után beindult, a nyár végén egymás után négyszer szerzett pontot, amely a bajnokság kilencedik helyére repítette.

Az év csalódása:
1. Ralf Schumacher (Toyota)
Ralf kiégett, erre jobb szó nincs. A pár éve még a mezőny egyik legerősebb pilótájának tartott ifjabbik Schumachernek legtöbben már a végső távozását várják. Értékelhetetlenül gyenge teljesítményt nyújtott, észrevétlenül teljesítette pályafutása tizenegyedik (és talán utolsó) F1-es szezonját. A pontversenyben még az iszonyúan gyenge Hondával versenyző Button, vagy a mindössze néhány futamon induló Vettel is megelőzte. Én nem fogadnék arra, hogy itt lesz jövőre...
2. Rubens Barrichello (Honda) - Rubens idei mérlege szánalmas: 0 pont. 15 éves pályafutása alatt sosem esett meg még vele ez a szégyen... De ő legalább rákenheti a csapatra...
3. Giancarlo Fisichella (Renault) - Fisico a szezon első felében sem tudta azt nyújtani, amit tőle várt volna a csapat, a brit nagydíj után viszont már egyenesen siralmassá vált a teljesítménye. Az utolsó nyolc futamon mindössze egyszer volt pontszerző, míg csapattársa hatszor, aki így meg is előzte őt az összetettben.

Pünkösdi királyok
1. Markus Winkelhock (Spyker)
Az ifjú német pilótának valószínűleg egyetlen futam adatott meg a Forma 1-ben, az viszont örökre emlékezetes maradhat nem csak neki, hanem mindenki más számára is. Az Európa GP-n ugyanis remek gumiválasztásának köszönhetően (a fenyegető eső ellenére egyedül ő indult esőgumikkal) pillanatok alatt az élre került az utolsó előtti rajthelyről, és hét körig, a verseny piros zászlós félbeszakításáig vezetett is. Az újraindításnál  természetesen visszaesett, végül egy műszaki hiba vetett véget a versenyének. A Spyker csapat először (és mint azóta kiderült: utoljára) vezetett versenyben, Winkelhock pedig beírta magát a történelembe.
2. Mark Webber (Red Bull) - Az ausztrál óriás Fujiban (saját bevallása szerint) megszerezhette volna pályafutása első győzelmét, de legalábbis a második helye mindenképpen biztos lett volna, ha nincs az a fránya baleset a Safety Car mögött... Egyébként csalódást jelenthetett ez a szezon a számára, mindössze három pontszezéssel...
3. Alexander Wurz (Williams) - Utolsó szezonjában Alex egyszer még megvillant. Kanadai dobogós helyével akár helyet is követelhetett volna magának a jövő szezonra, ha a maradék 16 futamon nem csak kétszer szerzett volna pontot.

Szólj hozzá!

Címkék: 2007 heidfeld rosberg webber barrichello hamilton alonso fisichella forma1 vettel raikkönen ralf schumacher wurz winkelhock f1 évértékelés

A bejegyzés trackback címe:

https://pytho.blog.hu/api/trackback/id/tr35208589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása